Helse Aktivitet Behandling

Anne-Mette Eriksen

  • Siste nytt
  • Behandling
  • Kurs
    • Aquafitness – vanntrening til fengende musikk.
    • Crawl kurs for voksne
    • Svømmekurs for voksne
  • Kontakt
Du er her: Hjem / Uncategorized / Oppskrift på knekkebrød

Oppskrift på knekkebrød

07/07/2019 av Anne-Mette Eriksen

Her er oppskrift på knekkebrød uten korn. Dette kan være en god erstatning for kosthold uten korn, for deg som foretrekker det. Gode er de også.

KNEKKEBRØD – SLIK GJØR DU: 2,5 dl KNUSTE LINFRØ (malt eller lagt i vann) , 2,5 dl SESAMFRØ, 3,0 dl MANDELMEL,  2,5 dl SOLSIKKEFRØ, 2,0 dl MAISMEL, 2,0 dl CHIAFRØ, 1 ts HAVSALT, 1 ts URTESALT, 2 EGG (kan sløyfes), 5 – 7dl VANN. 

Ha gjerne i hasselnøtter, valnøtter eller andre nøtter som du liker.Anbefaler da 1dl av disse og mengden vann må økes. Deigen skal være tynnere enn en brøddeig. Bruk gjerne hele mandler som du kan kverne til mel. Ette kan du gjøre med alle ingrediensene. Bruk f.eks blender eller kjøkkenmaskin.Legg bakepapir på to plater. Legg en halv deig på hver plate. Ta vann på hånden din og trykk deigen utover platen til en jevn firkant.Ta ut brettene og lag ruter med en pizzaskjærer.Sett ovnen på 100 grader og sett brettene inn igjen.Dersom du ikke har varmluftsovn, må døren stå på gløtt når du har satt ovnen på 100 gr slik at knekkebrødene tørker og blir harde.Ta ut knekkebrød etter hvert som de er harde. De i utkanten blir raskere ferdig enn de i midten. 

To plater settes på varmluft med god avstand
Rut opp platene etter 30min steketid
Oppbevar knekkebrødene i en boks uten fuktig luft

Filed Under: Uncategorized

Copyright © 2025 · Anne-Mette Eriksen Hjemaas · Personvern · Webdesign: Ragnhild Hannoschøck